Monday, June 18, 2012

perkahwinan jarak jauh (PJJ)


assalamualaikum..

   Hari ni nak sembang pasal PJJ..bukan pengajian jarak jauh yerrrr tapi PERKAHWINAN JARAK JAUH   ....huhuhuhu aku baru lg berkecimpung dlm alam ni....dr awal perkenalan hingga lahhhhh ker bertunang (jap jer pun kenalnyer :p   ) mmg jarang berjumpa seingat aku kami ni ada lah date 6 kali kot sebelum di ijabkabulkan.....hehehehehe ..dulu leh la berenggang lelama kan..lani rasanya lain sket ...tak leh nak berenggang jap jap my hubby akan 3g..jap jap akan sms..jap jap kol :) rinduuu sungguh lah dia kan hehehehe ..ceh!! buat mcm aku tak rindu aku ni dok kat umah ni jap jap tgk gmbr nikah kami jap jap tgk gmbr jap jap gambr tgk aku hihihihi dah mmg truk dah angau nyer,,,then my abah tanye my mama :)  "bila yana nak p kat wan?"
 "tak taw lah kat depa tapi bulan ni tak kot bulan depan asanya"
"takpa bulan depan kita p sekali lah abang risaw dia naik bas sendri ..la mcm mcm dgr ..lgpun leh kita p melawat menantu kat sana :)  "
  (ok di sini ada beberapa keratan ayat di skemakan oleh aku hihihihi)

  so aku dgn happy nya bg taw my hubby..si dia lg happy lah kan...dalam masa sama sedih campur rindu semua bercampur...sedih bila kekawan kata mcm ni
"kesiaannnn dah kawen pastu dok jejauhhh tak leh lah rasa hidup berkahwin ni mcm ner kann? "
"kalau dah tahu jejauh asal nak kawin dulu?tgu lah dia mai sini bari kawin"
n bla bla bla
ni semua komen yg boleh buat kan aku nak bom depa 50X berturut turut tp aku ignore jerrrrr
n mai lovely bff sentiasa bg semangat kat aku achik nana
"sabar yunk..jap jer terpisahnyer tu,nanti kasih sayang korang lg lama n lg  berbunger bunger...jgn isau allah takkan pisahkan pasangan suami isteri lelama..satu hari korang akan bersama juga aku sentiasa doakan korang..:)  "
aku sayanggg bangat sama dia nanti nak pujuk my hubby pergi ke selangor masa dia dah bersalin aku nk tgk baby dia n leh dating ngan bff aku ..hope my hubby baca yg ni hihihihihi :)

   Bg aku PJJ ni meng   uji banyak kesabaran setiap pasangan yang menghadapinya...kadang setan tu byk nk hasut bg gaduh la apa lah tp kita kena kuat menghadapinya n try to think positif,walau aku selalu pk negativ my hubby lah yg cuba positifkan aku bali...(thats y i soooo falll in love with him :)   ) aku hanya mampu berdoa setiap hari semoga di percepatkan pertukaran hubby aku ke sisi ku dan keluarga..aku nak jalankan tanggungjawap aku n nk jaga kebajikan hubby ku ....dok jejauh ni bukan boleh asyik makan kedai jerrr pastu asyik nak minum air sedapp jer (ayat hubby ku) kang tak sihat pulak heheheh banyak lak aku merepek hari ni ntah ke apa apa jerrr ..(winduuu niiiii :(   )  so kepada en bukit aman cecepat lah luluskan pertukaran en hubby kiterr k (mcmlah boleh tahu kan )    ..... :(

2 comments:

  1. RM1/pcs strip ujian ovulation OPK (kesuburan)/pregnancy UPT (kehamilan).


    blogshop: http://kit-ujian-kehamilan-murah.blogspot.com

    sms: 0122429082 (puan nor)
    email: lovidoobidoo@gmail.com

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...